Dags att tapetsera igen

När du börjar trötta på designen i ditt hem kan en tapetsering gör stor skillnad. Att göra en total renovering av hemmet kan bli riktigt kostsamt. Men med en ny tapet kan du få ett riktigt lyft, utan att tömma sparkontot.

Försök att fundera ut vilken känsla du vill ha i rummet och välj något passande utifrån det. En fototapet kan verkligen leverera känsla i ett rum.

Tapetsera på egen hand eller ta hjälp

Även om du köper tapeten själv kan du anlita hjälp för att få upp tapeten. Du ska då ta kontakt med en målare. Titta gärna på referenser innan du väljer firma och se till att endast anlita en målarfirma som har f-skattsedel. Då kan du göra ROT-avdrag på arbetskostnaden.

Men du kan även sätta upp dina nya tapet på egen hand. Det är faktiskt inte så svårt som det kanske känns till en början. Försök läsa på lite grann och se till att du har bra tapetklister och redskap.

Se till att vara försiktig. Använd en stege för att nå upp till taket och undvik att klättra på exempelvis en stol. Fallolyckor i hemmet kan orsaka stora skador och det är viktigt med ett säkerhetstänk när du renoverar.

Comments are closed.
Back To Top