Efterrätt är något som många anser som ett fult ord när vi ska leva ett hälsosammare liv. Det behöver det dock inte alltid vara.
Efterrätt betyder ju bara egentligen att det är en rätt som kommer efter den huvudsakliga rätten. Det finns ingen oskriven lag som säger att den måste vara onyttig.
Byt tänket om efterrätter
När vi avslutat en god middag så känns det alltid trevligt med efterrätt av flera anledningar. Det kan till exempel vara något som bryter av mot middagen.
Om huvudrätten varit ganska bastant så känns en lättare efterrätt på plats. Var huvudrätten däremot ganska lätt så kan vi behöva något mer rejält efteråt.
Men istället för traditionella ingredienser i efterrätten som grädde, socker och smör exempelvis så kan vi tänka om. Både frukter och bär kan göras både lätta och bastanta med lite nytänk.
Byt ut grädden mot mixade nötter, sockret mot det naturliga sockret i frukten och smöret mot lätt yoghurt. Nu ser menyn genast mer hälsosam ut.