Vi riktar spotlighten mot inredning som hobby

 

Inredning är ett område som växer för varje år och vi är många som kan skriva under på att det är vår största hobby. Det bästa är att det är en hobby som kan varieras i det oändliga. Hur mycket tänker du på belysningen i din inredning? Rätt belysning kan förändra ett helt rum och idag är det enkelt att köpa snygga spotlights på nätet och få tips och råd.

Hur många ljuskällor behövs i ett rum

Det finns ingen handfast regel för hur många ljuskällor du behöver i ett rum men en vanlig rekommendation är mellan fem och tio stycken. Hur många just du behöver beror givetvis på vilket slags rum det är, vilken funktion belysningen behöver uppfylla och vilket naturligt ljus som finns att tillgå i rummet. Vissa ljuskällor har en tydlig funktion, som till exempel läslampan eller bordslampan över köksbordet. Andra ljuskällor är endast dekorativa.

Hur väljer du rätt belysning

Tänk även över vilket slags ljus du vill ha? Varmt eller kallt samt hur stark belysning som krävs. Fundera även över om du kan välja hållbara alternativ framför andra. Släpp loss kreativiteten och använd olika slags armaturer och dekorationsljus, en ljuskälla kan till exempel vara en fin ljusslinga och inte alltid en klassisk lampa. När du har den grundläggande funktionsbelysningen på plats kan du ägna dig helhjärtat åt belysning som inredningsdetalj.

Comments are closed.
Back To Top