Få mer liv i din trädgård

Många trädgårdar består mest av gräsmattor och kanske några fruktträd. En sådan trädgård kan vara bra att spela kubb i men den är inte så vacker. Vill du ha en vackrare och livligare trädgård måste du köpa hem lite blommor och buskar. I en livlig trädgård trivs även fåglar och bin, köp hem något till de små liven också.

Är du inte en erfaren trädgårdsmästare bör du börja med tåliga växter, buskar som inte kräver så mycket skötsel. Lättskötta buskar och blommor kan vara minst lika vackra som mer krävande varianter. Vill du att dina buskar och blommor skall trivas krävs det dock lite skötsel. Även de tåligaste växterna behöver vattnas ibland. Någon gång per år behöver du kanske också gödsla dem.

Vill du att växterna riktigt skall trivas behövs det också insekter som humlor och bin. Humlor och bin pollinerar dina växter. Det finns flera sätt att locka insekter till trädgården. Humlor och bin är också roliga att titta på och de livar upp din trädgård. För att din trädgård skall bli riktigt levande krävs det också fåglar. Sätt upp fågelholkar och fågelmatare så får du fåglar att trivas i din trädgård hela året.

Comments are closed.
Back To Top