Sticka din egna tröja med ullgarn

Att sticka ulltröjor är inte längre någon utdöd hobby som förknippas med den äldre generationen. Speciellt inte efter ett år med Covid-19, karantäner och brist på fritidssysselsättning. Bilder av vänners och okända människors nytillverkade kreationer på sociala medier skvallrar om att stickning har blivit en hälsosam trend som bara verkar växa sig större och större.

Att sticka är en konst och det blir inte alltid som man tänkt sig. Men som med allt annat ger övning färdighet. Är du nybörjare kan det vara bra att börja med något enkelt och inte välja en tröja med alltför många olika färger och mönster som första projekt. Annars kan det lätt hända att tålamodet börjar tryta och det halvfärdiga mästerverket blir liggandes i en låda.

På nätet finns mängder med videor och instruktioner som ger dig inspiration och visar hur du kommer igång ifall du behöver hjälp. Tunt eller tjockt garn? Stickigt eller mjukt? Det finns många olika ullgarn att välja mellan. Det bästa är att utgå från en beskrivning och ett stickmönster, samt välja tjocklek och typ av garn utifrån det. Varma och mysiga ullgarn till din tröja kan du hitta online.

Comments are closed.
Back To Top